De begeleiding wordt verzorgd door pedagogische beroepskrachten.

Op deze manier waarborgt Stalhouderij Kasteelsche Hof professionele begeleiding die aansluit bij de deelnemers.

We bieden begeleiding in kleine groepjes. Zo kan de aandacht goed verdeeld worden en heb je de mogelijkheid om van elkaar te leren. Individuele begeleiding is er voor hen die intensieve begeleiding nodig hebben en die niet tot leren komen binnen een groep.

De begeleiders werken aan de hand van een individueel zorgplan waarin de begeleidingsbehoefte van iedere deelnemer in kaart is gebracht.
De begeleiders zorgen er voor dat zowel de activiteiten als de begeleiding op maat worden aangeboden.

De werkzaamheden worden op maat aangeboden. Het terrein van Stalhouderij Kasteelsche Hof biedt tal van mogelijkheden om actief aan de slag te gaan; we denken graag mee wat bij jou past.

De begeleiders

 • Marjolijn
 • Sanne
 • Eveline
 • Femke
 • Janneke
 • Livia
 • Geke
 • Maaike

Marjolijn heeft gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Marjolijn heeft in de psychiatrie werkervaring opgedaan. Na haar stage bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof is zij erg enthousiast geworden en sinds augustus 2018 werkt zij met veel plezier bij ons.
"Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zich veilig en op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof. Hierbij sta ik naast de deelnemers en zet ik hun interesses en mogelijkheden (en die van de locatie) in, zodat ze tot ontwikkeling komen."

Sanne is een ervaren pedagoog en heeft zich verder gespecialiseerd met haar minor Paarden en Hulpverlening. Sanne is tevens gediplomeerd instructrice paardrijden en verzorgd op de Kasteelsche Hof paardrijlessen voor klanten met een extra zorgvraag.
Sanne: "Ik vind het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof zodat ze vanuit vertrouwen weer tot ontwikkeling komen. Samen kunnen lachen is daarin erg belangrijk."
 

Eveline heeft de opleiding Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gedaan. Ze heeft ruim 14 jaar werkervaring opgedaan bij Stichting Dichterbij, Pluryn en Stichting Rooz. Daarnaast heeft Eveline verschillende opleidingen gedaan in sport en beweging.
Eveline: "De Kasteelsche Hof biedt talloze mogelijkheden om mijn passie sport en bewegen als middel in te kunnen zetten bij het werken aan de doelen van de deelnemers."

Femke heeft HBO Pedagogiek gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is daarna (2010) afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft werkervaring opgedaan binnen Kentalis, het Dr. Leo Kannerhuis en Stumass (onderdeel van stichting JADOS).
Femke: “Ik geniet van de prachtige omgeving van Zorg op Maat Kasteelsche Hof en zie de mogelijkheden die de locatie biedt voor kinderen en volwassenen om zichzelf te zijn en zichzelf te ontwikkelen met behulp van begeleiding.”

Janneke heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond in Utrecht. Daarna is ze verder gaan studeren op de Radboud Universiteit en afgestudeerd als psycholoog. Na enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan in de preventie en de GGZ, heeft ze de stap naar het onderwijs gezet. Vanaf 2012 werkt ze met veel enthousiasme als docent bij de opleiding Social Work deeltijd op de HAN.
‘Ik vind het heerlijk om naast mijn baan als docent weer in de praktijk te werken. Ik geniet van de prachtige omgeving en de persoonlijke aandacht en betrokkenheid die voelbaar is op de Kasteelsche Hof. Een plek waar mensen zich snel thuis voelen en waar maatwerk geboden wordt. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren.’

Livia is afgestudeerd als muziektherapeute en deed de opleiding tot paardencoach. Dit maakt haar een veelzijdige begeleider. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest binnen de psychiatrie werkt Livia met veel plezier en passie bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. 
Livia: "Ik vind het belangrijk dat ik naast onze deelnemers sta en hen op maat kan coachen zodat ze (weer) stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling."
 

Geke heeft Orthopedagogiek gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Naast haar werk bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof werkt ze als sociotherapeut bij de logeerhuizen van het Dr. Leo Kannerhuis.
Geke: “Ik werk al vele jaren met plezier bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. Het buiten werken met deelnemers is een mooie aanvulling op het werken bij het logeerhuis.”

Maaike heeft Psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Middels haar masters heeft zij zich verdiept in gezondheid en belastbaarheid. Deelnemers kunnen met haar werken aan het verminderen van overprikkeling en het verbeteren van hun belastbaarheid, bijvoorbeeld als gevolg van een burn-out.
Maaike: "Door de fijne sfeer en mooie locatie voelde ik mij al snel thuis op de Kasteelsche Hof. Ik vind het belangrijk dat deelnemers dit ook zo (zullen) ervaren en ik hier een bijdrage aan mag leveren door begeleiding te bieden die is afgestemd op de wensen en behoeften van elke deelnemer."

De cliënten

 • 'Doordat ik bezig ben heb ik geen tijd om te tobben'
 • 'Ik geniet en leer!'
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Veelgestelde vragen

 • Wat houdt een keukentafelgesprek in?
  Een keukentafelgesprek is het gesprek met het wijkteam waarin duidelijk wordt wat nodig is om weer verder te kunnen. Wij adviseren om dit gesprek voor te bereiden. Veel bruikbare informatie over het keukentafelgesprek en hoe deze voor te bereiden vindt je o.a. hier.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5